28 Temmuz 2010 Çarşamba

Haluj..





Sarayda padişahların gözde yemekleri yada saraylara has yemekler olurmuş hep öyle duyarız yada okuruz kitaplardan, Haluj de benim Sarayımın gözdelerinden:) .
Canım annem halujü hepimiz evde oldugunda yada evde ceviz bol oldugunda yapardı, bu haluju teyzem yaparken fotograflamıştım ,aslında mantının büyük hali diyebiliriz ama içinde et degil ceviz var.
Hamur Malzemeleri:
1 kg un
1 yumurta
tuz
su
İç Malzemesi:
6-7 kuru sogan
sıvıyag
1 su bardagı kırılmış yada ezilmiş ceviz
karabiber
pul biber
tuz
yarım tatlı kaşıgı biber ve domates salçası
Öncelikle iç malzememizi hazırlayıp sogumaya bırakalım bunun için önce tavaya sıvıyag koyalım soganları yemeklik dograyıp yag ile buluşturalım soganlar kendinden geçtiklerinde tuz, salça ve baharatları koyalım en sonda cevizimizi koyup 5 dakika daha pişirelim ve sogumaya birakalım.
Un,yumurta,tuz ve su ile meşhur kulak memesi yumusaklıgında bi hamur elde ediyoruz.Hamuru resimde gördügünüz küçüklükte açılabilecek şekilde parçalara ayırıp biraz dindendirdikten sonra iç malzemesinden koyup kapatırıyoruz kenarlarınıda resimde göruldügü şekilde verevli kıvırıyoruz bi taraftanda büyük bi tencerede suyu kaynatıyoruz içine tuz atıyoruz ve halujlerimizi kaynayan suya atıyoruz patlatmadan yavasca gerektikçe karıştırıyoruz piştiginden ocaktan alıp süzgeçle süzüyoruz büyük bi tabaga koyup servise hazırlıyoruz . Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder